Bringing the outside in

Explore the thinking behind the QO interiors.

A beautiful system needs a beautiful home so we’ve partnered with pioneers in their fields to make the QO look as good as it is environmentally mindful. Every element has been deliberately chosen to celebrate and respect the planet’s resources. And every space has been designed to bring the outside, in

International firm Conran was selected for the bedroom design, while we worked with the Dutch firm Tank to create public spaces that our local community would love.

QO | Persijn

PERSIJN

“The colour scheme for Persijn takes its inspiration from a barley field. There’s a lot of green, brown and golden: a very warm, familiar feeling that’s brought to life with wood and brown leather. We wanted to create a typical Dutch look and feel. Traditional but with a modern twist. There’s a great sense of space due to the ceiling being two floors above you. So the huge, round concrete bar is deliberately positioned so you can sit and gaze up into the atrium and experience all the light.”

Miriam Zuurbier, Senior Interior Architect, Tank

QO | QO Lounge

THE MEZZANINE

“Connecting the ground floor to mezzanine, we’ve created a crawling pattern of tiny black and white tiles that lead all the way from Persijn to the main reception. It’s based on Dutch embroidery and is a unique design for the QO. The mezzanine is where the hotel journey begins for the guest. We call it the jewel floor. We wanted to let the building be the building and contrast the strong, exposed concrete with little islands of luxury. So we added brass elements to the side tables and lights, covered the huge curved wall with antique mirrors and used velvet for the chairs. This is a playful floor with pinks and greens, and a lot of floral light reflections.”

Miriam Zuurbier, Senior Interior Architect, Tank

QO | Meetings & Events

THE DEDICATED MEETING FLOOR

“The first floor, dedicated to meeting spaces, takes its inspiration from a traditional Dutch water landscape. So there’s lots of blue and reflections to create the feeling of transparency you get with water. We used round shapes – there are hardly any sharp corners – to create a softness to the rooms and move away from the sterile environment often associated with business rooms. To make sure you still get the flow of light throughout the floor, we made all the walls between the meeting rooms fluted glass. And the rooms that overlook the atrium have a clear glass wall on that side so you can see all the way down into Persijn.”

Miriam Zuurbier, Senior Interior Architect, Tank

QO | Juniper & Kin

JUNIPER & KIN

“Juniper & Kin is a space that will really blow you away. As you enter through the concrete lift area, there are brass installations that make the light sparkle. Being up on the 21st floor, we wanted to bring the feeling of a bright starry night to the bar. The colour scheme is black and white with dark green and we’ve kept it warm by using dark wood and velvet. The layout was designed to create different feelings within the space. So the middle area, where the bar and kitchen are, is raised to give them the spotlight and more of a buzz. Then the lower levels are where all the sofas are for a more intimate experience.”

Miriam Zuurbier, Senior Interior Architect, Tank

THE QO BEDROOMS

“Our concept was to combine materials that bring a feeling of luxury with others that reflect the industrial spirit of the area, the building itself and the philosophy of the QO. We made very conscious decisions about the materials we were using, keeping the palate paired-back and natural. From the dark brick in the bathroom to the exposed concrete ceiling, they all reflect this story. We wanted to be true to how the building is actually built. So we enhanced and celebrated what it’s made from. Then we brought them together within a space kept deliberately open so you immediately experience the light and incredible views as you enter.”

Tina Norden, Director, Conran and Partners

The QO is designed to create a different kind of energy. To stimulate your senses. Where no floor is the same, but everything works together in harmony.

We’re constantly evolving and would like to keep you in the loop with the new and inspiring at the QO. Sign up here to become part of our community.